Arts & Crafts

Arts & Crafts

Swaziland staat bekend om de hoeveelheid en kwaliteit van haar kunst- en handwerk.  U zal dus veel lokale winkeltjes zien waar deze worden verkocht.  Niet alleen is dit leuk om wat in rond te struinen, maar u zal onmiddelijk de behoefte voelen om die kleurrijke werkjes naar huis mee te nemen.  Diegenen die graag afdingen, zullen hier zeker hun gading vinden, maar zelfs diegenen die dat niet zo graag doen, echt duur is het niet hoor, zeker niet als je het vergelijkt met de Europese kunst …

Naast de hedendaagse creatieve scene zijn er tal van authentieke en traditionele kunstenaars die uw hart zullen veroveren. In de wereldberoemde glasfabriek kan u zelf beleven hoe de lokale glasblazers uit 100% gerecycleerd glas alles maken van lampenkappen en glazen tot beeldjes. De traditionele, etnische juwelen hebben allen een boodschap verwoven in de patronen &  motieven en worden oa. vervaardigd uit zaden, veren, goud en zilver. En in de kaarsen fabriek kan u tijdens een van de muzikale workshops zelf ecologische kaarsen maken in de mooiste vormen, terwijl de kinderen spelen in de Jungle Gyms. Een belevenis op zich!!

Wat is er nog te doen in Swaziland

Al leeft zowat 70% van de bevolking onder de armoedegrens, de Swazi’s beseffen dat ze het toerisme meer dan nodig hebben. Het is dan ook een zéér gastvrij land met het ganse jaar door spirituele, culturele en sportieve evenementen. Wereldberoemd is het Umhlanga/Reed Festival en de bijhorende ceremonies die de laatste 200 jaar niets zijn veranderd (als je even wegkijkt van de zeldzame horloges en gsm’s).

Wens je het culturele en kunstzinnige te combineren met het (iets) meer lichamelijke? In het ‘frissere’ juli en augustus -want winter- heb je ook tal van sportievere evenementen. De Ngwenya Glass Mountain Bike Challenge die start aan de Ngwenya glasfabriek, bestaat uit de 70km ‘marathon’, de 40km ‘classic’ en de 27km ‘family ride’. Een route waarbij u kan genieten van prachtige uitzichten, aangenaam gezelschap en breed glimlachende lokale supporters. De opbrengst gaat integraal naar ontwikkelingsprojecten in de Motshane Vallei. Als je eerder houdt van gemotoriseerde voertuigen, dan is er de 3 daagse Bikers Rally met dragracing, stunts, burn-outs, wheelies, auto spinning, drifting en uiteraard spel en competitie.  Ook voor golf toernooien, avontuurlijke wandeltochten en geiten races ben je in Swaziland doorheen het jaar aan het juiste adres.

Onze tip:  Piggs Peak Craft Centre is een populaire, grote, maar ook degelijke markt als u een beetje oog heeft voor de juiste kunstwerkjes.

Voor meer informatie hierover, niet vernoemde evenementen en andere onbekende pareltjes kan u ons vrijblijvend contacteren, zodat u zonder zorgen de reis van uw leven kan aanvatten.

Swaziland Handwerk en Kunst