Addo national park

Addo national park

Het Addo Nationale Olifanten Park is waarschijnlijk een van de meest gekende en indrukwekkende nationale parken ter wereld. In totaal telt de Regenboog natie 19 parken en is dit na het Krugerpark en Kgalagadi het derde grootste. Sinds 1931 gelegen nabij Port Elizabeth in de Oost-Kaap provincie is een bezoek écht de moeite waard. Opgestart door Sydney Skaife om bescherming te bieden aan de 11 overblijvende olifanten in de regio telt het park een overvloed aan wilde dieren en exotische flora.

Plan is om het park uit te breiden naar het Greater Addo National Park, wat de oppervlakte zal vergroten van 1.640 km² naar 3.600 km² (1.000km² groter dan de provincie Antwerpen). Dit zal dan ook maken dat  dit het enige park wereldwijd zal zijn met de Afrikaanse Big 7, inderdaad, niet Big 5 : de buffel, de leeuw, de olifant, de neushoorn, het luipaard, de walvis en de grote witte haai.

Na de uitbreiding hoort ook het Woody Cape Nature Reserve tot Addo NP, samen met Saint-Croix & Bird Island, beiden een belangrijke broedplek voor de Afrikaanse pinguïn en Jan-Van-Gent. Saint-Croix is zelfs één van de grootste broedplekken voor de Jan-Van-Gent, waar zo’n 120.000 van deze machtige vogels verblijven. Machtig, want zelfs de Engelse benaming van de Van Gent is Gannet, afgeleid van het oud-Engelse ‘ganot’ met als betekenis ‘sterk en mannelijk’.

Wat is er te zien in het Addo National Elephant Park

U kan er onder meer 600 olifanten, 400 Kaapse buffels, meer dan 48 bedreigde zwarte neushoorns, een variëteit aan  antilopen soorten, de Transvaalse leeuw, zebra’s, Hartebeesten en gevlekte hyena spotten. Voor de zéér fitte en avontuurlijke geest is er einde februari begin maart de Addo Elephant Trail Run. Een loopwedstrijd van 161, 76, of 44 kilometer (!) door en rond het Addo Nationale Park en de Zuurberg bergen.

Contacteer ons gerust en vrijblijvend voor meer verborgen pareltjes, inspiratie en reizen op maat.

Olifanten Gezinnetje