Ann Van Dyck Cheetah Centre

Ann Van Dyck Cheetah Centre

Het Ann Van Dyck centrum in Johannesburg nabij de Magaliesberg en Hartbeespoort Dam -ook gekend als het De Wildt Centre- was verantwoordelijk voor het fokken van het eerste konings jachtluipaard in gevangenschap en droeg zo een grote steen bij tot het redden van de diersoort.  Op dit moment is het nog steeds een toonaangevend centrum en als dierenliefhebber zal u uw bezoekje niet beklagen.

Geschiedenis

In 1950 werd een oude kippenboerderij aangekocht door de ouders van Ann Van Dyck en door haar beschermende karakter duurde het niet lang voor ze zich er ontfermde over tal van gewonde dieren. In 1968 schonk een lokale boer haar 2 jonge cheeta’s, maar omdat ze op dat moment hiervoor nog geen vergunning had werden deze door de overheid weggehaald en geplaatst in de Zuid-Afrikaanse Nationale Zoo in Pretoria.

Als echte doorzetters slaagden Ann en haar oudste broer Godfrey erin om de Zoo te overhalen met hen samen te werken en zo ging het centrum in 1971 officieel van start. Niet enkel cheeta’s werden hier gefokt, maar ook andere bedreigde dieren zoals de bruine hyena, de wilde hond, de kleine Suni antilope en het Riverine/Bosjesman konijn. Het is dankzij het Ann Van Dyck Centre dat deze dieren niet zijn uitgestorven.

In 2003 startte het centrum met CHEETA (Community Help Enviro-Education Through Animals). Door op scholen langs te gaan met hun levensechte cheeta ambassadeurs Yeats en Byron, hopen ze nog meer hun steentje te kunnen bijdragen aan de bescherming van deze wondermooie dieren. En met hun outreach programma brengen ze ook bezoeken aan achtergestelde buurten om de liefde voor dieren aan te wakkeren.

Prijs

Verschillende tours starten vanaf ong. €8/kind en  €19,50/volw
Naargelang het seizoen hebt u oa. de keuze tussen Privé Tours (max. 10 pers) en Exclusieve Tours (max. 2 pers)

Voor meer minder gekende pareltjes, inspiratie en op maat gemaakte reizen kan u gerust en vrijblijvend contact met ons opnemen.