Kaarsenfabriek

Kaarsenfabriek

Een kaarsenfabriek klinkt misschien wat oubollig, maar u zal verrast worden door de pracht van de verschillende kaarsen en van het gemak waarmee de lokale kunstenaars van een stukje was olifanten, neushoorns, bomen, … kunnen maken in de meest uiteenlopende kleuren en vormen.

De fabriek wordt volledig gerund door lokale mensen en men is zeer blij dat u de moeite doet om ze te bezoeken en ze te steunen.  Ze geven dan ook erg graag een extra woordje uitleg over de manier van werken en de kunstenaar die op dat moment aanwezig is, zal ook met veel plezier een demonstratie houden. Zo ziet u hoe de harde was zacht wordt gemaakt, er kleur aan wordt gegeven en vervolgens op een uiterst vaardige en snelle manier vorm wordt gegeven tot u plotseling zelf ziet waaraan gewerkt wordt.

De kaarsen zijn verkrijgbaar tegen een zeer zacht prijsje, zeker als je ze vergelijkt met de Europese prijzen voor een kaars en wetende dat alles van begin tot einde handenarbeid is.  Als je dan ook tot het besef komt dat doordat u naar huis gaat met prachtige, originele geschenken, er een ganse familie wat meer levensruimte krijgt, dan kan je zonder al te veel schaamte té veel kopen.

Sinds kort wordt er ook handzeep, lippenbalsem en andere verzorgingsproducten gemaakt die bestaan uit zuiver natuurlijke producten.

kaarsen Swaziland