Praktische info

Wanneer reis ik het best naar Zuid-Afrika

Wat is het ideale seizoen om te reizen naar Zuid-Afrika? Elk seizoen!

 • Winter (juni-augustus) :

  Ideale tijd om op safari te gaan in het noorden: warme dagen, maar wel zeer koude nachten.  Dan is het droog seizoen, dus heb je veel kans om wilde dieren te zien aan de waterpoelen en is de begroeiing perfect om toch leeuwen te spotten.  Ook ideaal voor gezinnen met jongere kinderen, want dan heb je het minst kans om malaria op te lopen.  Aan de kust van de Indische Oceaan kan u het gehele jaar door zwemmen en genieten van de hoge golven.  Kaapstad is dan wel kouder en u heeft meer kans op regen.  Zwemmen in de Atlantische Oceaan is enkel weggelegd voor de dappersten.

 • Lente (september-november) :

  Ideale tijd om walvissen te spotten rond Hermanus en Gansbaai! Eind oktober, begin november heeft u een prachtig uitzicht op de jacarandabloesems in Pretoria.  Ook in de rest van het land vinden bloemenliefhebbers hun gading, bezoek dan ook zeker Namakwaland ten westen van Kaapstad!

 • Zomer (december-februari) :

  Ideale tijd om onze wintermaanden te ontwijken en te gaan genieten van de warme Afrikaanse zon. Ga zonnen en zwemmen aan de schitterende kusten van Kaapstad, de Wildcoast of Durban, of ga op safari en geniet van de luxe om te baden of slapen onder de heldere sterrenhemel.  Wel een drukke periode omdat dan de grote vakantie valt voor de Zuid-Afrikanen.

 • Herfst (maart-mei) :

  Ideale tijd om in de Kaapprovincie de druivenpluk mee te maken van de wereldvermaarde wijnen. Eigenlijk is dit de perfecte periode om in heel Zuid-Afrika te genieten van het weer: niet te warm overdag of te koud ´s nachts en niet te veel regen.

Kledij

Om op safari te gaan, zijn er wel enkele kledij voorschriften waaraan u zich moet houden:

 • Geen flashy kleren, wel aardse kleuren. Te veel opvallen in een plek vol luipaarden en leeuwen is geen goed plan.
 • In de winter periode (juni-september) neem je best wat warme kleren mee: fleece trui, sjaal, warme jas, lange broek. ’s Avonds kan het Belgisch koud zijn.
 • In de zomer periode (november-februari) is zonnebescherming zeker aan te raden : een petje, zonnebrandcrème, lichte broeken en shirts met lange mouwen. Op de middag kan het on-Belgisch branden.  Maar zelfs nu is het geen slecht idee om een goede windstopper en trui mee te nemen als je ’s avonds of ’s ochtends op safari gaat.