Corona

Reis boeken naar Zuid-Afrika in 2022??

Twijfels en onzekerheid overheersen op dit moment overal!
Moeten we nu de reis boeken, of toch maar een jaartje wachten?

Weet dat indien u bij ons boekt:

 • u zeker bent van 100% geld terug garantie als de reis toch niet kan doorgaan wegens overmacht
 • u gratis kan omboeken naar een later tijdstip, dit zonder administratiekosten
 • eventuele kosten door het faillissement van lokale hotels zijn 100% voor onze rekening!

Wij zijn en blijven een kleinschalige operator die meeleeft met haar klanten.

We proberen de beste oplossing te voorzien voor onze klanten en denken mee out-of-the-box over eventuele oplossingen.

Nog voordelen van nu te boeken?

 • de vluchtprijzen zijn lager dan 2019
 • accommodaties in Zuid-Afrika zijn volledig Corona-proof
 • ter plaatse zijn alle activiteiten te midden van hun Omikron crisis gewoon kunnen doorgaan en stond het zorgsysteem als een huis!

Laatste Update (09/01/2022):

Men moet NIET meer in quarantaine na terugkeer van een reis naar het mooiste land ter wereld !!  Enkel een negatieve test doen op de luchthaven bij aankomst in België en een dagje later ben je weer vrij om te gaan en staan waar je wenst!

Voor meer info: Volg deze link of vraag raad via onze contactpagina.

Update 23/08/2021

De lijst van hoogrisicolanden is leeg gemaakt door de overheid.

In concreto wilt dit betekenen dat je “gewoon” weer naar Zuid-Afrika kan reizen en je niet in quarantaine moet bij terugkeer !

Je moet wel nog een negatieve PCR-test voorleggen op de luchthaven.  Vervolgens geniet je van een prachtige reis (zie hieronder) in het mooiste land ter wereld.

De voorlaatste dag van je reis moet je helaas nogmaals in je neus laten peuteren door een verpleegster en ook op de dag van terugkeer kan je op de luchthaven meteen een test laten afnemen.

Als deze negatief is, kan je gewoon weer gaan werken, of heel de familie uitnodigen om naar je foto’s te komen zien.

Je moet dus niet meer 10 dagen in quarantaine , alleen op dag 2 je testresultaat afwachten.

 

De reis in Zuid-Afrika zelf kan zo goed als normaal plaats vinden.

 1. Je moet niet in quarantaine bij aankomst in Zuid-Afrika
 2. De mondmaskerplicht geldt nog wel als je in drukke gebieden bent, of op openbare plaatsen zoals in het restaurant.  Uiteraard mag je dit afzetten als je zit.
 3. Op safari, de walvissenboot, tocht naar Robbeneiland, en bijna alle andere excursies ben je buiten, dus is het veilig!  De gidsen zullen hun mondmasker dragen als er geen afstand kan voorzien zijn en men vraagt dit van jullie ook, als je geen afstand kan bewaren.
 4. Alle hotels en guest houses, groot en klein hebben strenge maatregelen die ze zichzelf opleggen om uw hygiëne te waarborgen.  Alles wordt goed ontsmet en er wordt voldoende afstand bewaart tussen jullie en andere gasten (die overigens ook allemaal gevaccineerd, of getest zijn).
 5. De besmettingscijfers van Zuid-Afrika zijn aan het zakken na hun derde piek in juli.  Enkel in de Westkaap (rond Kaapstad en de wijnstreek) en Kwa Zulu Natal (rond Durban) zijn de cijfers nog te hoog.
 6. De vaccinaties zijn eindelijk wat aan het versnellen.  Men zit op dit moment op bijna 9% van de totale bevolking die volledig gevaccineerd is en iets meer dan 18% heeft zijn/haar eerste prik reeds gekregen.  Dit is gestaag aan het groeien, door o.a. donaties van de VS.
 7. Tegen maart 2022 verwacht men iedereen ingeënt te kunnen hebben.

 

Als u interesse heeft om te reizen in Pasen 2022, of de zomer van 2022, gelieve dan zeker tijdig contact op te nemen.  Al de uitgestelde reizen van de voorbije 2 jaar worden op dit moment terug ingeboekt, waardoor er sneller dan vroeger guest houses vol zullen liggen en de prijzen van de vluchten ook sneller zullen stijgen.

Ook voor de kerstvakantie van 2023 (!!) raden wij aan om zelfs voor deze kerstvakantie reeds te boeken door de enorme drukte in die periode.

En neen, deze laatste 2 alinea’s zijn geen marketing trucje om u sneller te doen boeken.

Update 15/10/2020

Zoals we eerder al konden lezen, laat Zuid-Afrika wel toeristen toe, maar laten ze dit afhangen van de besmettingscijfers in vergelijking met die van het land van herkomst.  Aangezien bijna heel Europa ondertussen rood kleurt, zijn zowel Belgische als Nederlandse toeristen nog niet welkom!

Om de 2 weken wordt dit herbekeken.  De Belgische overheid raadt sinds enkele weken enkel af om te reizen, maar verbiedt dit niet meer.

Dit heeft als jammerlijk gevolg dat indien je reis reeds geboekt is, je eigenlijk steeds moet wachten op de evaluatie van de Zuid-Afrikaanse overheid of je al dan niet kan vertrekken op reis, of dat je zelf je reis moet annuleren.

Update 16/09/2020

President Cyril Ramaphosa heeft vanavond aangekondigd dat Zuid-Afrika vanaf 1 oktober haar grenzen zal open stellen voor internationale bezoekers.

Eerder konden de Zuid-Afrikanen reeds in eigen land reizen, aangezien de cijfers van besmettingen zakten en de piek reeds geruime tijd gepasseerd is.

In een eerste fase zal dit betekenen dat vooral de overland bezoekers van andere Afrikaanse landen (die voor 71% van het toerisme zorgen) toegang zullen krijgen.

In de loop van volgende week zal er een landenlijst gemaakt worden van landen die al dan niet welkom zijn.  Deze lijst zal tweewekelijks worden aangepast.  Uiteraard moeten we ook nog afwachten of ons land toeristen zal toestaan om buiten Europa te reizen.