Duurzaam reizen

Duurzaam reizen naar Zuid-Afrika dankzij Fair Trade Tourism

Omdat wij graag leren uit de fouten van het verleden, vinden wij het een plicht om duurzaam toerisme te promoten en ondersteunen.

Verantwoord reizen betekent voor ons de lokale partners te laten meegenieten van de inkomsten die wij als toeristen binnenbrengen en daarbij de lokale fauna en flora te beschermen. Als eerste Belgische reisorganisator met het Fair Trade Tourism label mag u er dan ook zeker van zijn dat wij alle mogelijkheden bieden om hier ten volle van te genieten, zonder te hoeven inboeten op vlak van luxe, prijs of comfort.

Hoe doen wij dit?

  1. Wij werken samen met GreenSeat: de CO2 die u uitstoot door te vliegen naar en te rijden in Zuid-Afrika kan in geld worden omgezet en met dat geld worden er projecten opgezet om groenere energie te creëren in arme landen.  Wij bieden u dit volledig gratis aan als u een reis bestelt bij ons!  Indien u wenst kan u ook de autorit op deze manier vergoeden.
  2. Wij werken samen met het lokale Pack-For-Purpose. Zo kan u enkele goederen meenemen vanuit België, of ter plaatse aankopen, die een lokaal goed doel hard nodig heeft.  Dit gebeurt zeer gericht! Vraag ons zeker voor meer info.
  3. Bij ons kan u ook alle info krijgen over elke Fair Trade accommodatie en activiteit die er in Zuid-Afrika bestaat. Hierdoor bent u zeker dat de lokale bevolking eerlijk betaald wordt en kansen krijgt om hun gemeenschap uit te bouwen.
  4. Enkel private reservaten en rehabilitatiecentra die bewezen hebben hun dieren goed te verzorgen, worden aangeboden door ons aan u, zodat u met zekerheid weet dat u op reis geen mishandelde dieren te zien krijgt.
  5. In Zuid-Afrika betaalt u bij elke accommodatie in of bezoek aan een Nationaal Park sowieso een soort van beschermingsfooi die rechtstreeks gaat naar organisaties die het stropen tegengaan en dieren beschermen.
  6. Wij bieden enkele activiteiten aan die georganiseerd worden vanuit een lokale gemeenschap waarbij het geld hierheen stroomt en de mensen baat hebben bij uw bezoek.
  7. Bent u een liefhebber van ecotoerisme, dan kan u uiteraard hiervoor ook bij ons terecht. Zelfs diegenen die hier normaal niet zoveel rekening mee houden zullen we ongetwijfeld kunnen verrassen met enkele comfortabele of authentieke opties.
  8. Last but not least.  Anke en Fredric hebben gedurende de Corona-crisis een vzw opgericht die een lokale gemeenschap nabij het Krugerpark ondersteunt.  Deze gemeenschap kan u bezoeken en beleven.  We geven een aanzienlijk deel van onze winst aan projectjes die vooral de scholen steunen.  Enkel door bij ons te boeken, bezorgt u dus meer kansen aan de lokale kinderen.  Bekijk wat u kan doen op www.twinklingstars.org .

Als wij ons hiervoor inzetten, terwijl u de vakantie van uw leven beleeft, hopen wij dat u hierdoor een NOG beter gevoel krijgt bij Zuid-Afrika.  Wij weten alvast dat u na uw (eerste) reis nog eens terug zult willen komen!

 

For to be free is not merely to cast off one’s chains, but to live in a way that respects and enhances the freedom of others. ~ Nelson Mandela

Fair Trade Tourism Approved - Zuid Afrika