Kayakken in de Stormsrivier

Kayakken in de Stormsrivier

Een absolute must als u in de buurt bent en geen last hebt van watervrees.

U peddelt eerst van de haven aan het strand over de Indische Oceaan.  Geniet eerst van de aandacht van de toeristen die u fotograferen vanaf de beroemde hangbrug waaronder u in de monding van de Stormsrivier vaart.

Dit is waar het echte avontuur pas echt begint.  U peddelt tegen de stroom van de machtige rivier in richting de “bat caves” (vleermuizengrotten).  Neem dan vooral de tijd om te staren naar de magnifieke en indrukwekkende kliffen die u omringen en u zeer klein laten voelen.

Nadien springt u in een lilo, dit is een klein opblaasbaar plastic bootje.  Deze zijn specifiek ontworpen om de smallere secties van de ravijn te overwinnen.

Op de terugweg is er nog een geweldige uitdaging voor de dapperen.  Het water is diep in de ravijn en er hangen uitstekende kliffen boven …  Meer hoeft u toch niet te weten?  Spring van de kliffen en voel de adrenaline door uw lijf gieren!  Laat u uiteraard ook fotograferen om later wat minder saaie vakantiefoto’s te hebben en te stoefen bij de vrienden.  Dit klifduiken is niet verplicht, dus kan u ook drijvend op uw bootje relaxen op de rivier terwijl de pochers het spektakel verzorgen.

De beste 2 ½ uur die u ooit zal beleven op het water.  Dit zeg ik niet alleen.  Dit avontuur is beloond met een bekende Zuid-Afrikaanse toeristische award.

U betaalt hier ongeveer €42 pp voor.  Ook kinderen kunnen hieraan deelnemen.  Zelfs het klifduiken is door 6-jarigen te doen! Bekijk hiernaast een video proevertje.

Dit is niet het enige dat in het Tsitsikamma Nationaal Park te beleven valt.

Tsitsikamma wordt wel eens de tuin van de tuinroute genoemd en is oorspronkelijk een Khoi-woord dat “plaats van overvloedig water” betekent.  De regio wordt dan ook begrensd door de Bloukrans rivier in het westen en de Tsitsikamma rivier in het oosten en in het zuiden ligt de Indische Oceaan te schitteren in het warme zonlicht.  Om de pracht nog wat te benadrukken wordt de zuidgrens beheerst door het machtige Tsitsikammagebergte.

U kan hier prachtige wandelingen maken die gaan van enkele minuutjes aan het strand en in het aanpalende woud, tot meerdaagse wandelingen voor de meer of minder geoefende wandelaars.  Zie ook Wandelen in het Tsitsikamma NP op onze site.

U kan ook een duikpak aantrekken en in de Indische Oceaan op zoek gaan naar de kleurrijke zachte koralen en anemonen, of een grote variatie aan vissen ontmoeten.  De duikplekken hebben een maximum diepte van 12 meter en dus ideaal voor de beginners om een eerste smaakje te pakken krijgen van het duiken.  Uiteraard kan u ook snorkelen als u geen tijd heeft om de duiklessen te nemen.  Zowel het duiken als het snorkelen kan onder de begeleiding van een ervaren duiker om nog meer bij te leren over de prachtige onderwaterwereld.

Als u niet onder water, maar net hoog boven de grond uw tijd wilt spenderen is er natuurlijk de spectaculaire boomtoppentocht.  Deze canopytour wordt op deze pagina van onze site besproken.