Nodige documenten

Paspoort

Om naar Zuid-Afrika te reizen heeft u als Belg of Nederlander geen visum nodig, maar wel een internationaal paspoort , dat nog minstens 30 dagen geldig is vanaf de datum van vertrek uit Zuid-Afrika.  Dat paspoort moet minstens 2 blanco pagina’s hebben.

Voorlopige Belgische paspoorten worden niet aanvaard in Zuid-Afrika!

Rijden in Zuid-Afrika

Om te rijden in Zuid-Afrika neemt u het best een internationaal rijbewijs mee.  Ook uw Belgisch rijbewijs moet mee ter controle.

Reizen met kinderen

Als u reist met kinderen onder de 18 jaar, neemt u best een kopie van het geboortecertificaat in het Engels mee, al is dit niet meer verplicht. Vraag hiernaar in uw gemeentehuis.

Kinderen jonger dan 12 jaar hebben ook hun internationale reispas nodig, zoals hun ouders.

Indien niet beide ouders van het kind meereizen, is een schriftelijke toestemming van de niet-meereizende ouder nodig, in het Engels!  Dit kan zelf opgesteld worden, maar moet wel officieel gemaakt worden door uw gemeentebestuur.
De Zuid-Afrikaanse overheid biedt zelf een document aan: http://www.home-affairs.gov.za/files/ParentalConsentAffidavit_v8.pdf.

Wij kunnen u zeker helpen met de documenten correct in te vullen, maar u moet uiteraard zelf naar uw gemeentebestuur gaan.  Opgelet: deze toestemming mag niet ouder zijn dan 6 maanden voor aankomst in Zuid-Afrika.

Ambassade Zuid-Afrika:

Montoyerstraat 17-19
1000 Brussel
Tel: +32(0)2 285 44 00
mail: embassy@southafrica.be

Belgische ambassade in Zuid-Afrika:

Pretoria:

Leyds Street 625, Muckleneuk
0002 Pretoria
Zuid-Afrika
tel.: +27 12 440 32 01
mail: Pretoria@diplobel.be

Meer praktische informatie i.v.m. officiële documenten vindt u terug op www.diplomatie.belgium.be