Nodige documenten

Paspoort

Om naar Zuid-Afrika te reizen heeft u als Belg of Nederlander geen visum nodig, maar wel een internationaal paspoort , dat nog minstens 30 dagen geldig is vanaf de datum van vertrek uit Zuid-Afrika.  Dat paspoort moet minstens 2 blanco pagina’s hebben.

Voorlopige Belgische paspoorten worden niet aanvaard in Zuid-Afrika!

Rijden in Zuid-Afrika

Om te rijden in Zuid-Afrika neemt u het best een internationaal rijbewijs mee.  Ook uw Belgisch rijbewijs moet mee ter controle.

Reizen met kinderen

Als u reist met kinderen onder de 18 jaar, moet u een kopie van het geboortecertificaat in het Engels bij hebben. Vraag hiernaar in uw gemeentehuis.

Kinderen jonger dan 12 jaar hebben genoeg aan hun Kids-ID, al hangt dat af van de luchtvaartmaatschappij.

Indien niet beide ouders van het kind meereizen, is een schriftelijke toestemming van de niet-meereizende ouder nodig, in het Engels!  Dit kan zelf opgesteld worden, maar moet wel officieel gemaakt worden door uw gemeentebestuur.
De Zuid-Afrikaanse overheid biedt zelf een document aan: http://www.home-affairs.gov.za/files/ParentalConsentAffidavit_v8.pdf.

Wij kunnen u zeker helpen met de documenten correct in te vullen, maar u moet uiteraard zelf naar uw gemeentebestuur gaan.  Opgelet: deze toestemming mag niet ouder zijn dan 6 maanden voor aankomst in Zuid-Afrika.

Ambassade Zuid-Afrika:

Montoyerstraat 17-19
1000 Brussel
Tel: +32(0)2 285 44 00
mail: embassy@southafrica.be

Belgische ambassade in Zuid-Afrika:

Pretoria:

Leyds Street 625, Muckleneuk
0002 Pretoria
Zuid-Afrika
tel.: +27 12 440 32 01
mail: Pretoria@diplobel.be

Meer praktische informatie i.v.m. officiële documenten vindt u terug op www.diplomatie.belgium.be