Blyde Rivier Canyon

Blyde Rivier Canyon

Dit is de op twee na grootste canyon ter wereld en adembenemend doordat het een groene canyon is. De machtigste rotsformaties van de Drakensbergen, gemengd met de Blyde rivier die erdoor stroomt en de knappe uitzichten op verschillende locaties, zorgen ervoor dat u hier tientallen foto’s kan trekken en er niet genoeg van zal krijgen.

Deel uitmakend van de Panoramaroute is deze canyon niet minder dan 26 kilometer lang. Aan de start van de route bij Bourkes Potholes stroomt de Blyde rivier samen met de Treur rivier. Deze rivieren hebben volgens de legende hun naam gekregen door de Voortrekkers die eerst treurig waren omdat ze een deel van hun groep waren kwijt geraakt, maar achteraf blij, toen deze groep zich gezond en wel terug kon aansluiten.

Naast de Bourkes Luck Potholes -Engels voor ‘slaggaten’- zijn de Drie Rondavels een must als u op vakantie bent in Zuid-Afrika! De rondavels toornen hoog uit boven het groen en zijn van ver te bespeuren. Maar ga zeker ook eens met een boot op de Blyde Rivier nadat u de canyon even van bovenaf heeft gezien.  Dit is zo mooi!

Prijs

Ongeveer €20 per auto

Voor de minder gekende juweeltjes in de buurt, meer informatie en reizen op maat kan u ons altijd vrijblijvend contacteren.