Fair Trade 20

from3.848

Fair Trade 20

Departure Date

Daily

Reisduur

20 dagen

Views

8666

Deze reis is inclusief:

Internationale vlucht retour
18 dagen huurauto type Compact (Toyota Corolla), full cover
17 overnachtingen in bijzondere accommodaties, allen Fair Trade
4 begeleide Big-Five safaris, 1 begeleide bush walk
17x ontbijt, 2x diner, 1x lunch
Uitleg en support

Duurzaam en verantwoord vakantie vieren in Zuid-Afrika? Dan is deze rondreis voor u!

Ontdek Zuid-Afrika in al zijn diversiteit!  Door deze reis te boeken, werkt u mee om de prachtige natuur die u zal ontdekken in stand te houden én helpt u de lokale gemeenschap om door te groeien.

Maar u doet dit vooral in fantastische lodges, de ene super luxueus, de andere eerder basic. Allen met hun eigen specifieke kwaliteit: het uitzicht, het eten, de service, de kamers, …

Ook dit is slechts een voorbeeldje van wat mogelijk is.  Contacteer ons om een op maat gemaakte Fair Trade reis te maken.

Dagverloop

Dag 1

Luchthaven

U vertrekt vanuit een luchthaven naar keuze: soms is Amsterdam, Parijs of Düsseldorf tientallen euro’s goedkoper dan vertrekken vanuit Zaventem, aan u de keuze. Als u de tickets door ons laat reserveren en boeken, zullen we steeds de vlucht ’s avonds laten vertrekken en in de voormiddag op dag 2 laten aankomen. Overdag wilt u namelijk toch wel wat leukers doen dan heel de tijd stilzitten in de lucht?!
Dag 2-3

Kaapstad

U komt rond de middag aan in Kaapstad. Zodra het mogelijk is, beklimt u uiteraard de Tafelberg. Voorts kan u naar Robbeneiland, het Waterfront, of bezoekt u de kleurrijke binnenstad. Als u Kaapstad eens op een bijzondere manier wilt bekijken, kan u al paraglidend de stad als een vogel overschouwen. U logeert hier in een Fair Trade accommodatie met 4 sterren.
Dag 4

Stellenbosch

U rijdt zelf naar de prachtige wijnstreek, waar u de rustieke dorpjes Franshhoek en Paarl aandoet. Enkele wijnhuizen later kan u de op één na oudste nederzetting Stellenbosch bezoeken. Ter plaatse kan u de laatste wijntjes proeven (en bestellen) en overnachten in één van de bekendste en interessantste wijnhuizen van de buurt.
Dag 5-6

Swellendam

Via de mooie wijnroute, waar u ongetwijfeld enkele tussenstops doet om de buurt te verkennen, komt u aan in Swellendam. In dit rustige dorpje checkt u in in een luxueus hotel waar u geniet van de rust en de prachtige natuur. Ga wandelen of mountainbiken in de glooiende heuvels en kom terug in het hotel waar ze u met een huiselijk gevoel ontvangen met heerlijk eten uit eigen tuin.
Dag 7-8

Oudtshoorn

De route naar Oudtshoorn neemt u mee over prachtige bergpassen en u overnacht ook in een kamer met zicht op het Outeniqua gebergte. In Oudtshoorn zelf kan u naar de Cango grotten, of beter nog, ontmoet u de schattige meerkatten op de plaatselijke tour. Een bezoekje aan een struisvogel boerderij is in de hoofdstad van de struisvogels eigenlijk onontbeerlijk.
Dag 9-10

Plettenberg Bay

Terwijl u rijdt over de fenomenale tuinroute, bezoekt u het mooie Knysna en haar ontzagwekkende Heads. Hier kan u ook een boottochtje maken. U komt aan in een heerlijke lodge waar u van top tot teen verwend wordt. In de buurt kan u naar een wildpark, apenpark of vogelpark, allen Fair Trade, maar vooral allen adembenemend mooi. En over dat adembenemend gesproken: ga zeker naar het Tsitsikammawoud waar u schitterende wandelingen kan maken of over de boomtoppen scheren op de lokale canopytour.
Dag 11-12

Amakhala

Nadat u ’s morgens nog even hebt genoten van de natuur of van een park, rijdt u naar een topbestemming! Aan de rand van het Addo NP verblijft u in luxetenten tussen het wild. U beleeft hier enkele begeleide game drives en een begeleide bush wandeling. De ranger heeft een wapen bij, want u kan zomaar de Big 5 al wandelend tegenkomen.
Dag 13-14

Bulungula

Na een laatste game drive en een heerlijk ontbijt, kan u zich klaar maken voor een lange rit. Maar tijdens deze rit kan u al dromen over de volgende bestemming. Droom dan van echt uitgestrekte, pure natuur. Maar eerst komt u langs Qunu, de begraafplaats van Nelson Mandela. In Bulungula kan u urenlang wandelen zonder een andere toerist tegen te komen, leeft u zoals de Xhosa al decennia lang leven. In een simpele rondavel met “rocket showers” (moet u beleven om te snappen) en zonder elektriciteit of lopend water. Klinkt afschrikwekkend? Wacht maar tot u ’s ochtends opstaat …
Dag 15-16

Drakensbergen

Na al dat pure van de ongerepte stranden, volgt, na alweer een lange rit, het pure van de bergen. De Drakensbergen verschijnen al snel op de achtergrond en u zal de komende dagen aan de voet ervan overnachten. U kan hier op uw eentje of gegidst wandelen, of u onderneemt een dagtocht naar Lesotho, het berglandje totaal omgeven door Zuid-Afrika.
Dag 17-19

Spioenkop

Na de simpelere accommodaties van de voorbije dagen, gaat u weer naar een luxeverblijf om uw reis in Zuid-Afrika af te sluiten. Hier in Spioenkop kan u weer een bush wandeling maken op zoek naar de neushoorns, mountainbiken met de Drakensbergen op de achtergrond of even relaxen aan het zwembad. Deze reis heeft u ontdekt hoe divers de Regenboognatie is qua natuur, bevolking, maar ook hotels en lodges. Van back-to-basics tot pure luxe, maar allen met een geniale toets. U rijdt ’s middags naar de internationale luchthaven van Johannesburg in de wetenschap dat u niet alleen een fenomenale reis hebt beleefd, maar dit ook op een respectvolle manier voor fauna, flora en cultuur!
Dag 20

Terug naar huis!

U komt in de ochtend of voormiddag aan in een luchthaven naar keuze en u zal nog vele dagen nagenieten van deze prachtige reis!