Kaap Gourmet Hoop

from3.584

Kaap Gourmet Hoop

Departure Date

Daily

Reisduur

15 dagen

Views

10723

Deze reis is inclusief:

Vervoer
1x in 3*, 10x in 4* en 2x in 5* accommodaties
Excursies
13x ontbijt, 6x lunch, 6x diner
Uitleg en support

Deze vermelde prijs is (zoals al onze Z-A reizen) inclusief vliegtickets!

Dit is een culinaire reis met aandacht voor de Zuid-Afrikaanse keuken in al haar aspecten!

We hebben het de  “Kaap-Gourmet-Hoop-tour” genoemd.  U merkt hier 3 zaken:

  •  Kaap :  Deze rondreis laat u Kaapstad en de directe omgeving ontdekken.  Niet enkel het culinaire, maar ook de prachtige natuur rond de stad, de rijke cultuur van dit bijzondere land met zijn vele verschillende inwoners en gewoontes en iuteraard ook de dieren die in het Afrikaanse continent thuis zijn.
  • Gourmet :  Zoals eerder gezegd, is dit een culinaire tour.  Elke dag zit er dus wel iets in waarvan fijnproevers kunnen genieten.  Niet enkel het eten zelf, of het traditionele wijnproeven, maar er zit een braailes in, 2 andere kooklessen, bijleren over de eeuwenoude cultuur van het werken met kruiden van de San, eten in een township en in een sterrenrestaurant, …  Even uiteenlopend als Zuid-Afrika zelf dus.
  • Hoop :  Zoals u ongetwijfeld al weet, is Zuid-Afrika Reizen de enige Fair Trade geaccrediteerde operator in België.  Wij willen reizen met respect voor de natuur, cultuur, dieren en mensen.  Deze tour is dan ook officieel goedgekeurd door FairTrade Tourism South-Africa en u logeert vooral in hotels die er alles aan doen om de wereld een beetje beter te maken met behulp van toerisme.  Ook tijdens de activiteiten zal u merken dat deze mensen op een respectvolle manier tot ongelooflijke resultaten komen.  U kan dus met een gerust gemoed op reis gaan!

 

Dit is een compleet georganiseerde rondreis. De meeste excursies zitten dus inbegrepen in de prijs, waaronder de volgende:

3x kookles

2x begeleide Big5 safari

1x Robbeneiland

1x townshiptour

1x culinaire tour in Kaapstad

1x toegang tot Cape Point

1x toegang tot Chapmans Peak Drive

1x ethnobotanische tour

1x rooibostour

1x toegang West Coast NP

3x wijnproeven

1x meerkattentour

1x struisvogelboerderij

 

De volgende excursies zijn optioneel (prijzen aan te vragen):

Birds Island

het De Hoop Natuurreservaat

Segwaytour bij zonsondergang in de wijnstreek

Dagverloop

Dag 1

Luchthaven

We rekenen op de vlucht met KLM die 's morgens vertrekt in Amsterdam (eventueel met tussenvlucht Brussel-Amsterdam) en 's avonds in Kaapstad aankomt. U wordt vervoerd naar uw mooie Fair Trade hotel. Zo heeft u een goede nachtrust en kunnen we op dag 2 beginnen met de verwennerijen.
Dag 2

Kaapstad

's Morgens wordt u na een verrukkelijk ontbijt opgepikt en bezoekt u één of meerdere townships. Niet om naar de arme sloebers te gaan staren, maar deze uitstap is een verhaal van hoop. Met zeer weinig zie je hier dat mensen hun leven toch kunnen opbouwen en betekenis geven. Na de lunch gaat u naar het moderne V&A Waterfront. Hier vertrekt u met de boot naar Robbeneiland om te kijken waar Nelson Mandela jarenlang heeft vastgezeten. Voor het avondeten heeft u keuze genoeg op het Waterfront, hier zijn ook enkele leuke bars!
Dag 3

Kaapstad

Vandaag kan u in de voormiddag gaan bekijken wat u maar wenst: de iconische Tafelberg, de bruisende binnenstad, het kleurrijke Bo-Kaap, of misschien wel het knappe Zeitz-museum. Om 13.30u wordt u aan het hotel verwacht en vertrekt u op een culinaire tour langs de baaitjes waar u enkele typische plaatselijke gerechtjes kan proeven en ook meer te weten komt over de geschiedenis hiervan. 's Avonds heeft u de vrijheid om een toprestaurant van Kaapstad aan te doen.
Dag 4

Kaapstad-Yzerfontein

In de voormiddag rijdt u naar Kaap de Goede Hoop. Hier ziet u de kracht van de oceaan waar de beide stromingen tegen elkaar botsen. Hier kan u een mooie wandeling maken op het schiereiland. Lunchen doet u helemaal aan de top met een prachtig uitzicht! Na de middag trekt u naar het noordwesten naar een originele San-accommodatie. Hier kan u even genieten van de natuur.
Dag 5

Yzerfontein - Lambertsbaai

In de voormiddag leert u hoe de San bevolking de kruiden gebruikt die hier groeien. Een leerrijke tour in een prachtige omgeving! U rijdt langs het mooie West Coast National Park en komt in de late namiddag aan in Lambertsbaai. Hier kan u genieten van een ware braai masterclass (zeg niet barbeque tegen een braai!) in het eerste openluchtrestaurant van Zuid-Afrika. Op deze unieke locatie op het strand krijgt u de meest verse producten op uw bord die meestal de dag zelf nog uit de zee worden gehaald.
Dag 6

Lambertsbaai

Vanmorgen rijdt u richting het binnenland waar u wat bijleert over de rooibosthee en het lokale fynbos. We zien hoe dit wordt verwerkt en u kan genieten van een home made ice tea. In de namiddag kan u relaxen op het strand, of naar Birds Island waar er duizenden Kaapse Jan-van-Genten verblijven.
Dag 7

Touwsrivier

Vandaag rijdt u naar een Big-Five reservaat. Hier kan u na de lunch wilde dieren spotten: neushoorns, luipaarden, leeuwen, olifanten, giraffen, zebra's, ... De ranger zorgt ervoor dat u vele dieren ziet en u ook op de kleine details leert letten. 's Avonds een diner aan het vuur.
Dag 8

Touwsrivier - Oudtshoorn

Zeer vroeg opstaan voor nog een ochtendsafari waar de ranger op zoek gaat naar de dieren die u gisteren misschien niet heeft gezien. Na het ontbijt rijdt u de wijnroute verder af richting Oudtshoorn. Eerst uiteraard nog stoppen voor een lekkere lunch en een bijpassende wijntasting.
Dag 9

Oudtshoorn

Opnieuw vroeg opstaan, deze keer voor een unieke ervaring! U gaat kijken naar de schattigste diertjes ter wereld: de stokstaartjes. Hiervoor moet je voor dag en dauw gaan klaarzitten waar de meerkatjes samen met de zon wakker worden en hun schichtige zelf kunnen zijn. De rit naar de kookles in de namiddag is er eentje die u nooit zal vergeten: over de Swartbergpass, volgens ons de mooiste pas in heel Zuid-Afrika. Tijdens de kookles probeert u de heerlijke Zuid-Afrikaanse dessertjes te maken zoals koeksisters en melktert. Deze moeten uiteraard ook worden geproefd!
Dag 10

Oudtshoorn - Swellendam

Oudtshoorn is wereldwijd gekend om zijn struisvogels. Deze voormiddag gaat u dan ook kijken naar een lokale struisvogelboerderij. Niet eentje waar mensen op de vogels rijden, want we willen reizen met respect. Niet enkel voor de natuur en de mensen, maar zeker ook voor de dieren. De rit naar Swellendam is er eentje via de Indische Oceaan waar u ook kan lunchen met zicht op zee. Even relaxen op het wijndomein zelf en dan genieten van de lokale keuken.
Dag 11

Swellendam

Deze ochtend volgt u de boer die u uitlegt hoe men te werk gaat om de wijn te produceren waar de Kaapregio zo bekend om staat. U rijdt met hem door de wijnranken, maar ook door de boomgaard met granaatappelbomen. Tijdens de picknicklunch kan u onder de pecannotenbomen dan ook genieten van al de lokaal geproduceerde lekkernijen. In de namiddag kan u even lekker relaxen aan het zwembadje, of gaat u naar het De Hoop natuurreservaat om rustig te genieten van een mooie wandeling.
Dag 12

Wijnstreek

In de voormiddag hebben we weer een kookles voor u georganiseerd. Deze les gaat over de Kaap-Maleisische keuken, gekend om o.a. de bobotie en samoosa's. U kookt met behulp van een lokale chef deze gerechtjes en verorbert deze uiteraard ook nadien tijdens de lunch. Zoals bij elke kookles in deze trip krijgt u de gerechtjes ook mee op een handig overzichtje. Na de middag rijdt u door naar Spier waar u ook zal overnachten. Hier kan u een wijntasting doen. U zou hier ook een rustgevende Segway tourkunnen maken door de wijnranken bij zonsondergang (niet in de prijs begrepen).
Dag 13

Wijnstreek

In de voormiddag volgen we alweer een lokale boer die u meer leert over het plukken van de druiven en van het verwerken ervan. Hierin is ook een tasting inbegrepen rechtstreeks vanuit een vat. Nadien gaan we naar Babylonstoren: een mooie tuin waar u kan genieten van een lunch onder de bomen en een verfrissende wandeling. In Paarl bezoekt u het Taalmonument en het Leeuwenpark dat laat zien hoe de koningen van de jungle met respect worden opgevangen nadat ze soms in erbarmelijke omstandigheden zijn grootgebracht in circussen, of andere opvangplaatsen. Maar hét hoogtepunt vandaag is het diner. Op een betoverende locatie met uitzicht op het gebergte geniet u van absolute topkwaliteit op het Delaire-Graff domein.
Dag 14

Stellenbosch

In de voormiddag kan u een wandeling maken op het wijndomein van Spier. Rond 11u maakt u met de lokale chef en met lokale producten een heerlijke pesto en geniet u nadien van een buikvullende "Harvest Lunch". Na de lunch gaat u Stellenbosch zelf bezoeken. Na Kaapstad is dit de oudste nederzetting in Zuid-Afrika en het staat bol van de mooie oude Kaaps-Nederlandse gebouwen. Na dit laatste stukje cultuur, moet u er wel voor zorgen dat u tijdig aan de luchthaven staat voor uw vlucht richting Europa.
Dag 15

Terug naar huis!

U komt in de voormiddag aan in een luchthaven naar keuze en u zal nog vele dagen nagenieten van deze prachtige reis!