Struisvogelboerderijen

Struisvogelboerderijen

Oudtshoorn staat wereldwijd bekend om zijn talloze struisvogels. Niet minder dan 90 procent van alle struisvogels ter wereld leven in Zuid-Afrika. Deze grappige, bijzondere en intrigerende dieren zijn altijd een lust voor het oog.  U mag niet vergeten dat deze dieren in Zuid-Afrika eigenlijk de lokale kippen zijn en ze behandelen deze ook zo.  Op verschillende boerderijen kan u meer te weten komen over de vogels, hun gigantische eieren (u kan er zelfs op staan) en u kan er prachtige voorwerpen kopen gemaakt van de veren, het leder en diezelfde eieren.

Als u als dierenliefhebber naar de boerderij komt kijken, doe de dieren dan een plezier en ga zeker niet op hun rug zitten.  Daar zijn ze niet voor gemaakt.

Waar ligt Oudtshoorn?

Oudtshoorn is gelegen aan de alomgekende Tuinroute (Garden Route) in de West-Kaap provincie, zo’n 500 km van Kaapstad en 50 km van de Atlantische oceaan. Vernoemd naar Pieter van Reede van Oudtshoorn -de gouverneur van de Nederlandse Kaapkolonie die omkwam in zijn reis naar Zuid-Afrika- is Oudtshoorn het grootste dorp in de halfwoestijn Kleine Karoo. Tussen de Swartberg en de Outeniekwabergen kan u in de buurt ook de Cango Grotten gaan bezoeken, gevuld met eeuwenoude San-tekeningen en adembenemende druipstenen.

Wat nog te doen in Oudtshoorn?

Einde maart begin april is het de gastheerstad van ‘die Klein Karoo Nasionale Kunstefees’, een van de belangrijkste Afrikaanse cultuurfeesten. Meerkat Magic en De Zeekoe zijn 800 hectare waar je ‘s ochtends vroeg schrandere stokstaartjes kan gaan spotten. Komt u van Kaapstad en mist u Stellenbosch, bezoek dan zeker Karusa Wijnen. Voor zo’n €3 kan u hier deelnemen aan een heerlijke wijnproeverij en onder de 10€ hebt u hier gegeten met lokale wijnen of zelfgebrouwen bier. En als u op reis vertrekt met kinderen is Wilgewandel zeker een bezoekje waard met dromedaris rijden, een grote speeltuin, waterglijbaan, trampolines, kinderboerderij en veel veel meer.

Neem gerust contact op voor meer verborgen pareltjes, inspiratie en informatie op maat.