Bloukrans bungyjump

Bloukrans bungyjump

Wereldberoemd is deze bungyjump omdat het de hoogste natuurlijke commerciële sprong is wereldwijd!  Maar liefst 216m kan u, als uw wil, naar beneden kijken. Vooraleer u daar hangt te bengelen, moet u wel eerst door de stalen gang naar de afspringplek.  Waar u al meteen –stap voor stap- door de mazen kunt zien hoe hoog u wel bent.  Dat zorgt al voor een serieuze adrenalinekick.  Als u door de veiligheidscontrole bent gegaan en met uw tippen aan de afgrond staat, voelt u uw hart bonzen!

Volg in de voetsporen van Jack Osbourne, President Mbeki, de Zuma familie, Kelly Slater, Prins Harry en vele andere bekenden die de sprong hebben gewaagd. Er zijn trouwens ook al een hele hoop Wereld Records gevestigd! Mohr Keep was in 2010 de oudste persoon om te bungyspringen met een gezegende leeftijd van 96(!), Scott Huntly sprong de meeste bungy’s bijeen op 1 dag (107 in 9 uren) en Veronica Dean-Boshoff sprong 19 keer in 1 uur.

Schrik hoef je écht niet te hebben! In de 27 jaar dat Face Adrenalin deze bungysprong aan Plettenberg Bay uitbaat zijn er nog nooit incidenten geweest. Al durven zo’n 2 op 10 uiteindelijk toch niet de sprong te wagen. Omdat het bungytouw aan de andere kant wordt bevestigd van waar je springt, zal je eens beneden amper iets voelen bij het terug naar boven katapulteren. Om dan nogmaals enkele keren van de rit naar de rivier te mogen genieten.

Duurzaam Toerisme

De uitbaters van de Bloukrans Bungyjump, Face Adrenalin, werken ook heel hard aan duurzaam toerisme! Ze werven 60 mensen aan uit de nabije buurten en een groot deel van de omzet wordt al sinds 1998 overgedragen aan de lokale community trust.

Tips : Voel je een beetje teveel adrenaline, kijk dan niet naar beneden. Luister goed naar de kanjers van begeleiders, ze halen het beste uit jezelf. En vooral, geniet van de spanning en het uitzicht voor de sprong, de grandioze kick tijdens en de rust en vrede erna!

3 … 2 … 1 … BUNGEEEEEEEEeeeeeeee

Prijs

Ongeveer €80 (2 tot 3 keer zo goedkoop als andere hoge bungysprongen)