Gezondheid

Vaccinaties

U dient voorzorgen te nemen op vlak van vaccinaties, al is dit niet verplicht.  Indien u naar het Krugerpark of de iSimangaliso Wetlands reist, zijn preventieve medicijnen en voorzorgsmaatregelen tegen malaria wel nuttig, zeker in de Afrikaanse zomermaanden.  Contacteer bij voorkeur de specialisten.

Aids

Misschien voor u niet zo belangrijk, maar voor sommige reizigers wel: AIDS is een enorm probleem. Niet geholpen door de visie van enkele hooggeplaatste politici die nog steeds denken dat een douche al veel helpt … Zo’n 18% van de bevolking is drager van het virus.  Wilt u dus een happy-end beleven aan een romantische date met een plaatselijke schone, neem dan uw voorzorgen. Bekijk hier een onrustwekkend mapje. Gelukkig kennen de gezondheidszorgers in Zuid-Afrika deze cijfers ook en u zal zelden of nooit een ambulancier zien zonder handschoenen aan.

Ziekenhuis

Wat ons onmiddellijk bij het goede nieuws brengt. Ook al zijn de publieke ziekenhuizen veelal niet om aan te zien, indien u goed verzekerd bent en naar een privé-ziekenhuis gaat, is de gezondheidszorg in Zuid-Afrika op Europees niveau, geen zorgen op dat vlak!