Cape Dreams

from2.560

Cape Dreams

Departure Date

Daily

Reisduur

15 dagen

Views

8904

Deze reis is inclusief:

Internationale vliegtickets
13 dagen huurauto : type Compact (Toyota Corolla), Full cover
8 overnachtingen in 3* guesthouse, 4 overnachtingen in 4* guesthouse
2 begeleide Big-5 safari's
10x ontbijt, 2x lunch, 2x diner
Uitleg en support

Een rondreis aan de Kaap : adembenemende wandelingen, hippe bars, heerlijk genieten en zo veel meer

De Kaap heeft zoveel te bieden: uiteraard Kaapstad zelf, de ultieme smeltkroes tussen Azië, Afrika en Europa waar u van een unieke cultuur kan proeven.  Proeven kan u natuurlijk ook van de vele wereldklassewijnen in de buurt van Stellenbosch en Paarl, maar ook van de brandy en port die van een uitzonderlijk niveau zijn.

En in Afrika kan je niet zonder wilde dieren te spotten, waarvan wat ons betreft de meest speciale: de walvissen!

Deze rondreis dient als voorbeeld. Net als alle reizen op de site is hij 100% aanpasbaar aan uw voorkeuren en wensen zodat niets volledig vastligt. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie en inspiratie.
  • reisverzekering
  • upgrade naar 4 of 5 sterren accommodaties
  • downgrade naar goedkopere accommodaties
  • vele verschillende activiteiten

Dagverloop

Dag 1

Luchthaven

U vertrekt vanuit een luchthaven naar keuze: soms is Amsterdam, Parijs of Düsseldorf tientallen euro’s goedkoper dan vertrekken vanuit Zaventem, aan u de keuze. Als u de tickets door ons laat reserveren en boeken, zullen we steeds de vlucht ’s avonds laten vertrekken en in de voormiddag op dag 2 laten aankomen. Overdag wilt u namelijk toch wel wat leukers doen dan heel de tijd stilzitten in de lucht?!
Dag 2-3

Kaapstad

In de voormiddag landt u in Kaapstad. U haalt uw huurwagen op en rijdt meteen naar het mooie guesthouse en niets houdt u tegen om meteen de diversiteit van de “Moederstad” te ontdekken. Beklim de Tafelberg, bezoek de vele schitterende baaien, ga wat shoppen in het moderne V&A Waterfront, adem de geschiedenis in een township of op Robbeneiland.
Dag 4-5

Clanwilliam

U rijdt langs de westkust en kan genieten van prachtige uitzichten op de Tafelberg van de verschillende stranden. Na een typische Afrikaanse lunch op het strand komt u helemaal betoverd aan in Clanwilliam, verkozen tot mooiste stadje in Zuid-Afrika. Van hieruit ontdekt u de pracht van het Cedergebergte. Als u het geluk heeft te reizen in de lente, zal u een uniek bloemenbed vinden, maar u kan ook de rotstekeningen ontdekken van de Bosjesmannen, rotsen beklimmen en nog veel meer. Hier wordt de wereldberoemde rooibosthee gecultiveerd.
Dag 6-7

Touwsrivier

Op naar Touwsrivier, maar eerst nog genieten van Citrusdal, waar de geur van appelsienen de prachtige bloesems ondersteunt. Deze dagen logeert u in een privésafaripark. Hier gaat u met begeleiding van een ervaren gids op zoek naar de Big Five (leeuw, luipaard, buffel, olifant en neushoorn). Tussen de safari’s door laat u zich verwennen in de Spa, of luncht u in het bijzijn van enkele zebra’s. Dit zijn dagen die u uw leven lang zal herinneren.
Dag 8-9

Oudtshoorn

Op naar Oudtshoorn langs één van de mooiste ritten die u zal meemaken via de Swartbergpas. Als u een eigen picknick heeft meegenomen, geniet u van een majestueuze omgeving op zijn Afrikaans. In Oudtshoorn zelf logeert u aan de rand van de Kammanasierivier waarop u een boottocht kan doen. Oudtshoorn is uiteraard bekend voor zijn struisvogels. Bezoek een werkende boerderij, ga op een ei staan, berijd de grote vogel. Bezoek ook zeker de Cangogrotten.
Dag 10-11

Wilderness

U rijdt naar Tsitsikamma nationaal park en maakt hier spectaculaire wandelingen o.a. over de hangbrug over de Stormsrivier. Via Plettenbergbaai en Knysna rijdt u naar de volgende bestemming: Wilderness. Hier laat u de natuurpracht van de omgeving helemaal tot u komen., niet voor niets bent u op de Tuinroute aangekomen. U kiest zelf waardoor u zich eerst laat betoveren: de canopytours, een wandeling door de oerbossen, een boottochtje op de lagune van Knysna, een bezoekje aan het olifantentoevluchtsoord, … Keuze genoeg om hier nog eens terug te willen komen.
Dag 12

Gansbaai

In de ochtend neemt een ervaren gids u opnieuw mee op zoek naar zebra’s, neushoorns, leeuwen, olifanten en leert u van hem ook enkele toffe weetjes over de lokale flora. Na deze geweldige ervaring reist u door naar wat mij betreft het hoogtepunt van uw reis wordt. In en rond het dorpje Gansbaai zal u in een prachtige omgeving indrukwekkende giganten aanschouwen: walvissen! Neem vooral een pilletje tegen zeeziekte en stap de boot op om ze van heel dichtbij zien, of neem een verrekijker mee en geniet van op het strand. De echte dapperen kunnen zelfs de zee ingaan en oog in oog komen te staan, euhm zwemmen, met een witte haai!
Dag 13

Stellenbosch

‘s Ochtends zal u met pijn in het hart nog een uurtje afscheid kunnen nemen van de indrukwekkende zeegiganten. Vervolgens neemt u het laatste mooie stukje van de tuinroute voor uw rekening en komt u aan in een andere route: die van de wijn! Mooie landschappen, oude wijnkelders, gezellige picknickplaatsjes en pittoreske dorpen zoals Franschhoek en Stellenbosch met Kaaps-Nederlandse huizen.
Dag 14

Paarl

In de voormiddag en de vroege namiddag heeft u vele opties om rond Paarl enkele finale indrukken van dit schitterende land op te doen: nog enkele wereldberoemde wijnen proeven, een wandeling in een uniek landschap of nog een laatste groet aan de wilde dieren in het Leeuwenpark. Vanuit Kaapstad neemt u ’s avonds een terugvlucht.
Dag 15

Terug naar huis!

U komt in de ochtend of voormiddag aan in een luchthaven naar keuze en u zal nog vele dagen nagenieten van deze prachtige reis!