En Route

from3.287

En Route

Departure Date

Daily

Reisduur

22 dagen

Views

13711

Deze voorbeeld reis is inclusief :

Internationale vlucht retour naar Kaapstad
20 dagen huurauto : type Compact (Toyota Corolla), Full Cover
17 overnachtingen in 4* accommodaties, 2 overnachtingen in 3* accommodaties
20 x ontbijt
Uitleg en support

Deze rondreis brengt u van het steeds bruisende Kaapstad via de wijnroute naar de tuinroute.

Deze reis combineert de lekkerste route ter wereld met de mooiste!  De wijnroute neemt u mee van het ene wijnboerderijtje naar de volgende wereldvermaarde wijnproeverij.

Op de terugweg neemt u de wondermooie tuinroute waarbij u elke dag een ander natuurfenomeen leert kennen. Uiteraard is er de obligatoire safari bij in het Addo National Elephant Park!

Net als alle reizen op deze site is ook deze een voorbeeldreis. Prijzen, aanbevelingen en tips kunnen per seizoen veranderen. Voor meer informatie en inspiratie kan u steeds vrijblijvend contact met ons opnemen opdat we ook van uw droomvakantie een realiteit kunnen maken.
  • reisverzekering
  • upgrade naar 4 of 5 sterren accommodaties
  • downgrade naar goedkopere accommodaties
  • vele verschillende activiteiten

Dagverloop

Dag 1

Luchthaven

U vertrekt vanuit een luchthaven naar keuze: soms is Amsterdam, Parijs of Düsseldorf tientallen euro’s goedkoper dan vertrekken vanuit Zaventem, aan u de keuze. Als u de tickets door ons laat reserveren en boeken, zullen we steeds de vlucht ’s avonds laten vertrekken en in de voormiddag op dag 2 laten aankomen. Overdag wilt u namelijk toch wel wat leukers doen dan heel de tijd stilzitten in de lucht?!
Dag 2-3

Kaapstad

In de voormiddag landt u in Kaapstad. U haalt uw huurwagen op en rijdt meteen naar het mooie guesthouse en niets houdt u tegen om meteen de diversiteit van de “Moederstad” te ontdekken. Beklim de Tafelberg, bezoek de vele schitterende baaien, ga wat shoppen in het moderne V&A Waterfront, adem de geschiedenis in een township of op Robbeneiland.
Dag 4-5

Montagu

Vandaag rijdt u door naar Stellenbosch en Paarl. Deze pittoreske stadjes hebben op zich al voldoende charme om een halve dag rond te slenteren. Voor u er aankomt, kan u uiteraard al een eerste wijnboerderij bezoeken in de buurt, keuze genoeg. In de buurt van Paarl kan u een toevluchtsoord voor leeuwen bezoeken op een zeer diervriendelijke manier.

Ook kan u lunchen in de Groot Drakenstein gevangenis, de plek waar Nelson Mandela voor het eerst als vrije man de wereld begroette na een gevangenschap van 27 jaar. Na nog een wijnproeverij (of wisselt u graag af met een bezoek aan de grootste brandy-distilleerderij ter wereld?) rijdt u in de namiddag door naar het kleine Montagu waar u twee maal overnacht.

Hier kan u genieten van schitterende wandelingen, zelfs voor de meer geoefende wandelaars. Als u minder sportief bent aangelegd, gaat u met een tractor genieten van spectaculaire vergezichten in de bergen en zijn er uiteraard nog talloze wijnen te proeven en wijnkelders te bezichtigen. Dit is niet voor niets de wijnroute
Dag 6-8

Oudtshoorn

De trip naar uw volgende bestemming gaat via Ladismith en Calitzdorp. Deze dorpjes zijn nog authentieke landbouwdorpen die omringd zijn door machtige bergen, vroeger bewoond door de San waardoor er nog rotstekeningen zichtbaar zijn. Oudtshoorn is wereldwijd bekend omwille van zijn struisvogels. Zo’n boerderij bezoeken is zeker de moeite waard, maar dit stadje en haar omgeving is veel meer dan dat! U kan ’s morgens over de prachtige Swartbergpass naar Prince Alfred om een authentieke maaltijd te bereiden! Of bezoek de Cango grotten die bewijzen hoe veelzijdig Zuid-Afrika is.
Dag 9-11

Addo National Park

Vandaag zit u 4 uur in de wagen. Dit lijkt ontzettend veel, maar u zal merken dat door de schoonheid van de omgeving dit voorbij vliegt. Een tussenstop hier of daar bij de mooiste plekjes is zeker aan te raden. Het doel van deze trip is het wereldvermaarde Addo Elephant NP. Hier begonnen ze met het beschermen van de plaatselijke olifanten tegen uitsterven. Ondertussen kan u hier meer dan … olifanten vinden, alsook de rest van de Big Five (neushoorn, leeuw, luipaard en buffel) en nog vele andere magnifieke dieren. Ga zeker ook op begeleide zoektocht naar dieren. De gidsen weten u zo veel te vertellen en zij hebben ook betere informatie over de beste locatie om dieren te spotten.
Dag 12-13

Stormsrivier

Op weg naar het prachtige Stormsrivier komt u langs de place to be voor surfers. Jeffrey’s Bay is wereldvermaard en wordt steevast bij de toplocaties genoemd om te surfen. Ook de niets-surfers komen hier aan hun trekken. De mooie witte stranden, hoge golven en mooie kustlijnen smeken u hier even halt te houden en te genieten. In Stormsrivier zelf wordt u omver geblazen door de schoonheid van de bossen in combinatie met de woeste Indische Oceaan. Neem hier uw tijd om stil te staan bij de pracht van de natuur!
Dag 14-16

Knysna

Over pracht van de natuur gesproken. U bent hier op de Tuinroute, één van de mooiste routes ter wereld. Dit betekent dat u nog enkele dagen zal kunnen genieten van verschillende aspecten van de natuur. In Knysna is dat de lagune met zijn twee “hoofden” en een oerbos. Knysna zelf wordt liefkozend zelfs “the beautiful town” genoemd, o.a. door de combinatie oerbos, zee en bergen. Hier zijn vele uitstappen en activiteiten mogelijk voor zowel actievelingen als diegenen die meer op rust gesteld zijn. De foodies weten natuurlijk al langer dat Knysna synoniem staat met oesters …
Dag 17-19

Gansbaai

Ook al bent u nu reeds helemaal verkocht aan Zuid-Afrika en denkt u het beste reeds gehad te hebben, maak u toch maar klaar voor het hoogtepunt van uw reis: Gansbaai met zijn walvissen en dolfijnen. In de voorbije dagen heeft u misschien reeds kunnen genieten van het uitzicht van enkele prachtige zeewezens, maar in Gansbaai kan u de Marine Big Five ten volle ontdekken. Hier kan u tot op 50 meter van de zeegiganten de walvissen komen, ziet u dolfijnen in de golven duiken en duikt u zelf in een kooi naast één van de gevaarlijkste roofdieren ter wereld: de grote witte haai. Ook bezoekt u het meest zuidelijke punt van Afrika waar de apen uiterst hongerige en op aandacht beluste parkeerwachters zijn en u de Indische en de Atlantische Oceaan ziet botsen. Uitrusten na die adrenaline rushes doet u in één van de gezellige, moderne guesthouses met zicht op zee.
Dag 20-21

Kaapstad

Op naar Kaapstad. In Simon’s Town kan u zwemmen tussen de pinguïns en genieten van de rust op een kleine afstand van een prachtige wereldstad. Deze twee dagen kan u nog relaxen of Kaapstad verder verkennen, maar een absolute must is zeker Chapman’s Peak drive met de mooiste zichten die u vanuit een auto zal bewonderen. Vanuit Kaapstad neemt u ’s avonds een terugvlucht.
Dag 22

Terug naar huis!

U komt in de ochtend of voormiddag aan in een luchthaven naar keuze en u zal nog vele dagen nagenieten van deze prachtige reis!