Klachique 22

from2.812

Klachique 22

Departure Date

Daily

Reisduur

22 dagen

Views

11863

Deze reis is inclusief :

internationale vlucht retour en 1 binnenlandse vlucht
19 dagen huurauto : type Compact (Toyota Corolla), Full Cover
17 nachten in een 3-sterren, 2 nachten in een 4-sterren guesthouse
16x ontbijt
Uitleg en support

Deze reis is een ideale eerste reis naar Zuid-Afrika.  Net lang genoeg om op de meest bezoekbare plaatsen halt te houden en ook nog te genieten van de omgeving en de bevolking.

  • Reisverzekering
  • Excursies
  • upgrade naar 4 of 5 sterren guesthouses
  • downgrade naar goedkopere 3sterren guesthouses of minder

Dagverloop

Dag 1

Luchthaven

U vertrekt vanuit een luchthaven naar keuze: soms is Amsterdam, Parijs of Düsseldorf tientallen euro’s goedkoper dan vertrekken vanuit Zaventem, aan u de keuze. Als u de tickets door ons laat reserveren en boeken, zullen we steeds de vlucht ’s avonds laten vertrekken en in de voormiddag op dag 2 laten aankomen. Overdag wilt u namelijk toch wel wat leukers doen dan heel de tijd stilzitten in de lucht?!
Dag 2-3

Johannesburg en Pretoria

Op de eerste dag in Zuid-Afrika, haalt u uw huurwagen af aan de luchthaven. U krijgt deze dagen een interessante geschiedenisles over de oorsprong van dit prachtige land, de opkomst van de Nederlanders en de Britten, hun teloorgang met als dieptepunt de apartheidsperiode, maar ook de opstanden van de zwarte bevolking o.l.v. het ANC en Nelson Mandela. Bezoek enkele interactieve musea, loop rond in Soweto en maak kennis met Johannesburg en Pretoria.
Dag 4-7

Krugerpark + Panoramaroute

Meteen één van de hoogtepunten van uw reis. Het Krugerpark en zijn aanpalende private wildparken waar u veel kans heeft om de veelgenoemde Big Five te spotten. Dit doet u in uw eigen huurwagen, maar u kan ook kiezen voor een begeleide avondsafari waarbij de kans groot is om de nachtjagers aan het werk te zien. Bovendien kan u genieten van de adembenemende natuurlijke fenomenen van de Panoramaroute: watervallen, de Blyde Rivier Canyon, geërodeerde rotsen, fenomenale vergezichten, …
Dag 8-10

Drakensbergen

Na een lange rit komt u aan in de machtige Drakensbergen. Hier kan u de natuur volop tot u laten komen via lange wandelingen, fietstochten, boomtoptochten, … in het majestueuze gebergte. Ook kan u, afhankelijk van de dagen dat u hier verblijft, genieten van waar engelengezang door het lokale, maar wereldberoemde koor. Indien gewenst (een aanrader!) kan u met een 4x4 naar het koninkrijk Lesotho rijden waar u in het hoogste restaurant van zuidelijk Afrika een aperitiefje neemt en de lokale bevolking wat beter leert kennen.
Dag 11-13

Kaapstad

Met de auto naar Johannesburg en via een binnenlandse vlucht naar Kaapstad. De “moederstad” biedt u een enorme diversiteit aan ervaringen. Europa ontmoet Afrika ontmoet Azië ontmoet de wereld. In de stad zelf luncht u in het vibrerende centrum, gaat u shoppen in het moderne V&A Waterfront, beklimt u de mystieke Tafelberg, wordt u betoverd door de prachtige baaien en stranden. U staat stil bij het afschuwelijke verleden van Robbeneiland. De kans is trouwens groot dat u wordt rondgeleid door een oud-gevangene die Mandela persoonlijk heeft gekend.
Dag 14-15

Gansbaai

Van Kaapstad vertrekt u langs de prachtige uitgestrekte wijnvelden, waar u uiteraard enkele van de beste wijnen ter wereld kan proeven. In Stellenbosch wandelt u met een lokale gids in een echt Kaaps-Hollands universiteitsstadje. Indien gewenst kan u aan het meest zuidelijk punt van Afrika stoppen waar u letterlijk 2 oceanen ziet samenkomen. Bij het doorrijden stopt u om wat pinguïns te groeten en u komt aan in Gansbaai waar u één van de mooiste ervaringen uit uw leven zal beleven: walvissen bekijken. Of u nu op het strand zit, of met een boot tot op enkele meters van deze giganten vaart, dit is iets wat u tot tranen toe kan roeren. Voor de dapperen is er een mogelijkheid om in een stalen kooi onder water te zakken en oog in oog te komen met een witte haai …
Dag 16-18

Oudtshoorn

Op dag 16 neemt u met spijt in het hart afscheid van de walvissen en u rijdt een hele andere wereld in. De kleine Karoo (betekent letterlijk een halfwoestijn) zal u evenwel bekoren. In Oudtshoorn bezoekt u een nog werkende struisvogelboerderij. Wilt u op een struisvogel rijden, op een ei staan, of gewoon genieten van de dieren, alles is hier mogelijk. U bezoekt de Cango grotten en kan een kijkje nemen in een roofdierenranch. Hier kan u luipaarden, leeuwen of krokodillen ontmoeten. Ook is het aan te raden om de prachtige rit naar de Swartbergpas te ondernemen waar u een memorabele picknick kan houden. Hier zal u deelnemen aan een begeleide safari met hallucinant mooie vergezichten, close encounters met giraffen, olifanten en neushoorns waarbij u een uitstekende uitleg krijgt van een expert. Als u na een ritje op een struisvogel ook nog een wandeling met een olifant wilt maken, is dit mogelijk. ’s Avonds kan u wegdromen bij de mooiste sterrenhemel.
Dag 19-20

Tsitsikamma

Via het mooie en moderne stadje Knysna met haar prachtige lagune en de verschillende wandelingen in oerbossen, gaat uw reis verder naar Plettenbergbaai. Hier kan u even relaxen aan het strand, een lokaal marktje aandoen en de Zuid-Afrikaanse sfeer opsnuiven. Vervolgens wandelt u in het betoverend mooie Tsitsikamma nationaal park o.a. over de Stormsrivier hangbrug. De laatste halte is de havenstad Port Elizabeth.
Dag 21

Port Elizabeth

In de voormiddag kan u nog even mijmeren over alle memorabele activiteiten en spetterende ontmoetingen terwijl u geniet van een drankje op het strand. Nadien gaat het via een binnenlandse vlucht naar Johannesburg en van daaruit terug naar Europa.
Dag 22

Terug naar huis!

U komt in de ochtend of voormiddag aan in een luchthaven naar keuze en u zal nog vele dagen nagenieten van deze prachtige reis!