Zulu Safari

from3.559

Zulu Safari

Departure Date

Daily

Reisduur

18 dagen

Views

12865

Deze voorbeeld reis is inclusief:

Internationale vlucht retour
Huurauto : 16 dagen type Compact (Toyota Corolla), full cover
13 overnachtingen in 4* accommodatie, 2 overnachtingen in 5*
2x begeleide gamewalk, 5x begeleide safari, 1x begeleide bootcruise, 2x begeleide paardensafari
15x ontbijt, 3x lunch, 4x diner
Uitleg en support

Op deze Safari Reis wordt u meegenomen naar Zululand en hebt u de kans om immens veel te beleven tussen het Krugerpark en Durban.

Het pittoreske Swaziland met zijn prachtige Handwerk & Kunst, de machtige Drakensbergen, de straten van St.-Lucia delen met de lokale nijlpaarden en op zoek gaan naar de Big Five terwijl u bijna struikelt over wrattenzwijnen, zebra’s en giraffen. Vooral voor de natuur- en dierenliefhebbers is dit er eentje om bij te houden.  Logeren doet u in 4 of 5 sterrenlodges met unieke uitzichten en ervaringen!

Deze safari rondreis is een voorbeeld. Net als alle reizen op de site zijn ze 100% aanpasbaar aan uw voorkeuren en wensen zodat niets volledig vastligt. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie en inspiratie.

Reisverzekering

Upgrade naar 5* accommodaties

Downgrade naar 4* of 3* accommodaties of backpackers

Meerdere activiteiten mogelijk

Up- of downgrade van de huurwagen

Dagverloop

Dag 1

Luchthaven

U vertrekt vanuit een luchthaven naar keuze: soms is Amsterdam, Parijs of Düsseldorf tientallen euro’s goedkoper dan vertrekken vanuit Zaventem, aan u de keuze. Als u de tickets door ons laat reserveren en boeken, zullen we steeds de vlucht ’s avonds laten vertrekken en in de voormiddag op dag 2 laten aankomen. Overdag wilt u namelijk toch wel wat leukers doen dan heel de tijd stilzitten in de lucht?!
Dag 2-3

Drakensbergen

Op de eerste dag in Zuid-Afrika, haalt u uw huurwagen af aan de luchthaven en rijdt u meteen de bergen in. Hier geniet u meteen van de pracht en macht van de Drakensbergen. U overnacht in een geweldige Fair Trade accommodatie die u de rust geeft die u verdient op vakantie. Op de eerste avond zal u meteen versteld staan van de magnifieke Afrikaanse zonsondergang en de bijhorende eindeloze sterrenhemel. De volgende dag kan u ter plekke op zoek gaan naar wilde dieren, blijft u gewoon relaxen aan het zwembad terwijl u de wijdheid van deze plek in u opneemt of gaat u al een fikse wandeltocht ondernemen in de Drakensbergen.
Dag 4

Durban

’s Ochtends gaat u met een ranger op een game walk. De gidsen in Zuid-Afrika zijn allemaal gekwalificeerd en brengen een hoop kennis met zich mee die ze maar al te graag willen delen. U zal ongetwijfeld meer te weten komen over de lokale vogels, planten, sporen en u zal zeker ook neushoorns, giraffen, zebra’s en enkele antiloopsoorten te voet tegenkomen. Roofdieren zitten hier nog niet, dus kan u met een gerust gemoed wandelen. Na een heerlijk ontbijt rijdt u langs de schitterende Midlands Meander waar u ongetwijfeld al uw eerste aankopen zal doen. U belandt net voorbij Durban aan het mooie Zinkwazi Beach. Hier is een lagune en de heerlijk warme Indische Oceaan waar u veilig (want haaiennetten en redders) in de grote golven kan springen.
Dag 5-6

St.-Lucia

De volgende halte is het gezellige dorpje St.-Lucia, bekend om zijn estuarium vol nijlpaarden en krokodillen. De prachtige stranden en rotsformaties kan u hier bewonderen, maar zwemmen is ten zeerste af te raden. Nijlpaarden zijn bij de gevaarlijkste zoogdieren en ik moet u niet zeggen dat u in het water liever geen haaien of krokodillen tegen wilt komen, geen netten of redders hier. ’s Avonds kan u op uw wandelingetje terug naar de lodge zelfs een nijlpaard tegenkomen, want dit is hun gebied.
Dag 7-8

Hluhluwe

‘s Ochtends gaat u op een boottocht op zoek naar zeer dichte ontmoetingen met deze giganten. Dit zal vandaag niet uw enige close encounter zijn met Afrikaanse dieren. U rijdt namelijk naar een Big 5 Game Reserve waar u na een heerlijk kopje thee met taartjes en gebakjes op een begeleide gamedrive gaat. Op zoek naar luipaarden, leeuwen, buffels, neushoorns en olifanten, komt u ook andere dieren tegen waar u verrassende feitjes over te weten zal komen waardoor de interesse in mieren zelfs zal stijgen.

’s Avonds na een overheerlijk diner moet u wel begeleid worden naar uw kamer, want er zijn geen hekken tussen het reservaat en de lodge … ’s Ochtends is het vroeg opstaan, want er volgt een begeleide ochtendsafari waar de gids de dieren zal proberen te vinden die u de dag voordien nog niet hebt gezien. Na het ontbijt kan u even relaxen van op uw balkon met zicht op het reservaat, alvorens weer op een namiddagsafari te gaan die u ongetwijfeld weer spannende verhalen en een indrukwekkende zonsondergang zal opleveren.
Dag 9-10

Pongola

Na alweer een verrassende ochtendsafari en het heerlijke ontbijt, vertrekt u richting de uitgestrektheid van de Afrikaanse natuur. In deze Fair Trade accommodatie kan u zelf op stap gaan tussen giraffen, antilopen en andere wilde dieren, of kan u begeleid en te paard tussen deze zelfde dieren rijden. Een unieke ervaring aangezien de dieren anders reageren als je te paard bent. Na de spannende Big Five safari’s is dit weer de plek om helemaal tot rust te komen.
Dag 11-12

Swaziland

Op naar een ander land. Swaziland staat bekend om zijn kunst en wat zal u verbaasd zijn over de schoonheid hiervan. Een kaarsen- of glasblaasfabriek lijken nu niet echt de spannendste locaties te zijn, maar ze zijn een absolute must om te gaan bekijken, want echt de moeite waard om deze handambachten aan het werk te zien. Ondertussen logeert u in een originele, zij het veel luxueuzere, beehive met een prachtig zicht op de vallei. U kan ter plaatse enkele schitterende uitgetekende wandelingen maken o.a. naar de plaatselijke watervallen. Neem zeker een lunch mee, want u zal niet vaak meer een kans krijgen om op zulke plekken te picknicken.
Dag 13-14

Marloth Park

Na Swaziland komt u terug Zuid-Afrika binnen om weer op zoek te gaan naar de vele prachtige dieren. Marloth Park ligt op slechts 30 km van 2 verschillende Krugerpark toegangspoorten en dat ook aan de beste kant van het Krugerpark om de roofdieren te spotten. Als u op uw reis nog geen leeuwen zou gezien hebben, is de kans groot dat dit hier wel zal gebeuren. U kan zelf op zoek gaan, of weer een begeleide safari. Als u terugkomt naar uw lodge, kan het zijn dat de giraffen of kudu’s op u staan te wachten, want Marloth Park is een gesloten gemeenschap waar ook bepaalde dieren hun stekje hebben gevonden. Tijdens het diner de voetstappen horen van een wild dier is een ervaring om nooit te vergeten.
Dag 15-17

Hazyview

U rijdt nog een halve dag door het Krugerpark om aan te komen op uw laatste locatie. Hazyview ligt dicht bij het Krugerpark, maar ook op een ideale plaats om de Panoramaroute te beginnen. Deze route heeft zijn naam niet gestolen, want het herbergt enkele van de mooiste uitzichten die het Afrikaanse continent rijk is, en dat wilt al heel veel zeggen. Tijdens uw rit kan u ook Pilgrim’s Rest, het oude mijndorpje bezoeken. In de laatste voormiddag kan u nog kiezen om een cultureel dorpje te bezoeken of eigenhandig olifanten te verzorgen. Na de middag is het tijd om naar de luchthaven van Johannesburg te rijden, want uw vliegtuig staat te wachten om huiswaarts te keren.
Dag 18

Terug naar huis!

U komt in de ochtend of voormiddag aan in een luchthaven naar keuze en u zal nog vele dagen nagenieten van deze prachtige reis!