Noord Zuid

from2.397

Noord Zuid

Departure Date

Daily

Reisduur

15 dagen

Views

12087

Deze reis is inclusief

internationale vlucht retour + 1 binnenlandse vlucht
Huurauto voor 13 dagen : type Economy (Chevrolet Spark), Full Cover
6 overnachtingen in 4* guesthouse, 6 overnachtingen in 3* guesthouse
1 begeleide avondsafari
Uitleg en support

In deze reis maakt u kennis met de cultuur van de Boeren en van de Zulu’s.  Daartussen is er een even grote variatie in de natuur waar u van kan genieten en uiteraard gaat u ook op zoek naar de Big Five!

Deze rondreis dient als voorbeeld. Net als alle reizen op de site is hij 100% aanpasbaar aan uw voorkeuren en wensen.
  • reisverzekering
  • upgrade naar 4 of 5 sterren accommodaties
  • downgrade naar goedkopere accommodaties
  • vele verschillende activiteiten

Dagverloop

Dag 1

Luchthaven

U vertrekt vanuit een luchthaven naar keuze: soms is Amsterdam, Parijs of Düsseldorf tientallen euro’s goedkoper dan vertrekken vanuit Zaventem, aan u de keuze. Als u de tickets door ons laat reserveren en boeken, zullen we steeds de vlucht ’s avonds laten vertrekken en in de voormiddag op dag 2 laten aankomen. Overdag wilt u namelijk toch wel wat leukers doen dan heel de tijd stilzitten in de lucht?!
Dag 2

Pretoria

In de voormiddag landt u in Johannesburg waar u in de luchthaven uw huurwagen ophaalt. U vertrekt meteen naar Pretoria, de bestuurlijke hoofdstad van Zuid-Afrika. Hier kan u een beetje lokale, voornamelijk blanke geschiedenis opdoen en het Krugerhuis, Voortrekkermonument en het Uniegebouw bezoeken.
Dag 3

Bela-Bela

U rijdt vandaag naar de plaats die u zal doen relaxen en volledig in vakantiesfeer laten dompelen. Bela-Bela (letterlijk vertaald “De pot die kookt”) is een dorp gebouwd rond een natuurlijke warmwaterbron. U kan hier genieten van een massage, ontstressen in het zeer warme natuurlijke water, of uw jeugd hervinden in de glijbanen. Ideaal voor jong en oud.
Dag 4-5

Hoedspruit

De prachtige rit van Bela-Bela naar uw volgende bestemming gaat langs de Magoebaskloof. Geweldige uitzichten, bezoekjes bij een waterval en een nog werkende thee-of bananenplantage. Afhankelijk van de keuze van accommodatie gaat u ofwel (A) richting een schitterend privé reservaat begrensd door het Krugerpark, ofwel (B) iets verder door naar Hoedspruit. In optie A geniet u van pure luxe. Heerlijk dineren, gegidste game drives of een bush walk en als hoogtepunt van uw verblijf, kan u met uw partner compleet in privacy in een sleep-out de nacht doorbrengen. Enkel jullie tweetjes, prachtige natuur en wilde dieren rondom uw bed … Ook in optie B geniet u van een ochtendlijke bush wandeling met gids om dieren te spotten en een begeleide avondsafari om de Big Five op te zoeken. In de tussentijd kan u zelf op safari of op bezoek gaan bij een revalidatiecentrum om wat bij te leren over hoe men de lokale bevolking leert omgaan met roofdieren.
Dag 6-7

Malelane

Opnieuw een hoogtepunt in uw reis: de Panoramaroute heeft zijn naam niet gestolen. Onwaarschijnlijk mooi en niet met woorden te beschrijven wat u deze dagen zult zien en meemaken. Prachtige vergezichten, geërodeerde rotsen, rustgevende watervallen en de majestueuze Blyde Riviercanyon zullen ervoor zorgen dat u uw tweede geheugenkaartje van het fototoestel al klaar moet nemen. Op de volgende dag gaat u zelf door het zuidelijk gedeelte van het Krugerpark, of laat u zich vervoeren op een ochtend- of avondsafari om nogmaals de Big Five en andere schitterende dieren te spotten, misschien zelfs vanuit het balkon van uw accommodatie …
Dag 8

Swaziland

Maak u klaar voor het bezoek van een ander land. Swaziland kenmerkt zich door de typische cultuur en kunstwerkjes. U kan een kaarsen- of glasfabriek bezoeken, één of meerdere typische kunstmarktjes, een fiets- of wandeltocht door het gebergte boeken, of op zoek gaan naar de plaatselijke cultuur in een typisch dorpje.
Dag 9-11

Hluhluwe

Na een mooi afscheid van Swaziland komt u terecht in Zululand. Hier zal u weer wilde dieren opzoeken in het oudste wildpark in Zuid-Afrika. Dit park staat wereldwijd bekend omdat zij bijna eigenhandig de witte neushoorn hebben gered van uitsterven. Enkele kilometers verder vindt u het eerste wereld erfgoed van Zuid-Afrika: de iSimangaliso Wetlands. Dit moerasland bestaat uit 5 afzonderlijke, maar toch in elkaar geïntegreerde ecosystemen en zal u verbaasd doen staan van schoonheid. Een boottocht op het meer (een must), kuieren langs de stranden en bijna letterlijk botsen op de nijlpaarden, wel oppassen voor de vele krokodillen in het water.
Dag 12-13

Umhlanga

Zululand kan je moeilijk verlaten zonder de plaatselijke cultuur even opgesnuifd te hebben. Indien u in september afreist, kan u zelfs de Royal Reed Dance bezoeken, dit is een authentieke zoektocht naar de nieuwe vrouw van de nu heersende Zulukoning. Eindigen doet u in stijl en in rust. Umhlanga is een kustdorpje op enkele kilometers van Durban. Ga zwemmen in de altijd warme Indische Oceaan, bezoek het prachtige aquarium met witte haaien of ga temidden van het vibrerende centrum van Durban naar een lokale markt.
Dag 14

Durban

In de voormiddag kan u nog vlakbij naar het grootste shopping centrum van Zuid-Afrika geschenkjes kopen voor de arme thuisblijvers, of nog een surflesje meepikken. Vanuit Durban neemt u in de namiddag een terugvlucht via Johannesburg.
Dag 15

Terug naar huis!

U komt in de ochtend of voormiddag aan in een luchthaven naar keuze en u zal nog vele dagen nagenieten van deze prachtige reis!