Zomervakantie in Zuid-Afrika

Bent u op zoek naar betaalbare luxe, een avontuurlijke familiereis, puur genot voor de innerlijke mens of een actieve rondreis? Waarom niet een combinatie van al deze? In de zomervakantie naar Zuid-Afrika, voor ieder wat wils!

Voor vele gezinnen in België & Nederland is de grote vakantie in juli en augustus hét uitgelezen (wink) moment om een familievakantie naar Zuid-Afrika te boeken. Een van de voordelen van het reizen naar Zuid-Afrika is ongetwijfeld het gebrek aan tijdsverschil. De vliegreis duurt dan wel een 12 uur, bij een goede planning hoeft dit helemaal geen nadeel te zijn. Bij vertrek in de avonduren komt u namelijk uitgeslapen ‘s ochtends vroeg aan en kan je onmiddellijk de vakantie perfect starten, hoogstwaarschijnlijk met de Afrikaanse zon als reisgenoot.

Hieronder kan u alvast wat meer informatie vinden over afreis en klimaat in deze periode. Wenst u meer informatie en inspiratie kan u ons uiteraard steeds vrijblijvend contacteren of alvast een van onze voorbeeld reizen bekijken. Als onafhankelijk Zuid-Afrika specialist zijn we er zeker van dat wij uw vakantie in 2018 nóg aangenamer kunnen maken met gepersonaliseerde aanbevelingen, minder gekende pareltjes en rondreizen op maat. Omdat het toerisme naar Zuid-Afrika al een tijdje in de lift zit, is op tijd boeken zeker een aanrader.

Met het ganse gezin op safari

Juli en augustus staan in Zuid-Afrika bekend als het droge seizoen. Goed nieuws voor diegenen die veel wilde dieren willen spotten!  In het Kruger National Park (en andere wildparken in het noorden) is de zichtbaarheid optimaal zodat je bijna elke afgelegde meter oog in oog komt te staan met het Afrikaanse dieren-rijk. En zelfs na zonsondergang is het er niet te koud voor een spannende avond wandeling. Ook is een safari in Zuid-Afrika opmerkelijk goedkoper dan in andere Afrikaanse landen. Dit niet enkel omdat vele safari parken dichtbij internationale luchthavens zijn gelegen en self-catering opties aanbieden, maar ook omdat u voor en na uw safari avontuur de vakantie kan verderzetten in -nog- budgetvriendelijker locaties en accomodaties. Niet te vergeten, juli en augustus gelden in Zuid-Afrika als laagseizoen!

Het malaria risico is er dit seizoen laag, zeker in vergelijking met meer noordelijk gelegen regio’s. Wenst u liever totaal geen risico te lopen zijn er ook buitengewone wildparken in malaria vrije zones die wij u graag voorstellen. Tijdens onze zomer is het er -ook- qua temperatuur extreem aangenaam. Ook al is het op het zuidelijk halfrond winter, gemiddeld is de temperatuur er zoals bij ons in de late lente (met minder kans op regen!). In de Kaap durft het wel eens wat koeler en natter te zijn, maar daarvoor hoeft u er zeker niet weg te blijven.

Klimaat Zuid-Afrika Juli Augustus - Beste Reistijd

Juli, de start van het droge seizoen.

Omdat het land zo immens groot is, is er ook een verschil in de perfecte uitstapjes naar gelang waar je vertoeft. De beste periode om te duiken en snorkelen is er tussen april en september, en dit aan alle kuststroken die het land rijk is (2.500 km!). In juli & augustus kan je voor rivier kajakken en wildwater rafting weer best terecht in de West-Kaap. Zou je graag wat genieten van zon en strand, trek deze periode dan zeker wat tijd uit voor een bezoekje aan de noordkust van Kwazulu-Natal. De gemiddelde zee temperatuur is er deze maanden een aangename 22C° met 8 uren zon per dag!

Picknicken in Namaqualand ~ Bloemenroute

Augustus , het begin van de lente.

Het begin van de lente luidt ook het paringsseizoen in voor de walvissen. Deze kolossen der zee kan je in deze periode ook veelvuldig en makkelijk spotten aan de kusten of vanop een speciaal hiervoor ingerichte boot. Ook de kans op een ontmoeting met de grote witte haai is in deze periode zo’n 90%, als je durft!

In Namakwaland laat de natuur zich van zijn mooiste kant zien met bloemen zo ver het oogt rijkt. De beste tijd om hier te wandelen of fietsen is tussen 12 en 15 uur als de dag wat is opgewarmd en de bloemen volledig zijn geopend. Een goeie tip is ook om je te verplaatsen met de zon in de rug, zodat de wondermooie flora je tegemoet kijkt. Aarzel ook vooral niet om een zijweggetje in te slaan, zodat je in alle rust volledig omringd bent door het natuurlijke kleurenpalet. Blijf alsjeblief wel op het weggetje zodat anderen na u ook nog mogen genieten van deze ongerepte pracht en praal.